Operatii pentru anevrismul de aorta - Dr. Rafael Halpern - Tel: 0740.195.363

Anevrismul de aorta abdominala
Tipuri de anevrisme arteriale
Anevrismul de
artera carotida
Anevrismul de artera carotida repezinta dilatarea arterei carotide - artera care vascularizeaza o parte din creier si fata.

Citeste mai mult...

Anevrismul de
artera subclavie
Anevrismul de artera subclavie apare in special in urma unei fracturi a claviculei sau a unui traumatism in aceasta zona. Frecventa sa este mult mai mica in comparatie cu frecventa altor anevrisme arteriale.

Citeste mai mult...

Anevrismul de
aorta abdominala
Anevrismul de aorta abdominala este reprezentat de dilatarea (balonizarea) arterei principale a organismului (aorta) la nivel abdominal.

Citeste mai mult...

Anevrismul de
artera iliaca
Anevrismul de artera iliaca reprezinta dilatarea balonizarea arterei iliace. Aorta (principala artera a organismului) se bifurca la nivelul abdomenului inferior in cele doua artere iliace - artere din care porneste axul arterial care realizeaza vascularizatia arteriala a membrelor inferioare.

Citeste mai mult...

Anevrismul de aorta
toracoabdominala
Anevrismul de aorta toracoabdominal este cel mai sever tip de anevrism arterial. Din fericire frecventa acestuia este destul de redusa (3% din totalul anevrismelor de aorta).

Citeste mai mult...

Anevrismul de
artera poplitee
Anevrismul de artera poplitee repezinta dilatatia arterei situate in spatele genunchiului. Este cel mai frecvent anevrism al unei artere dupa anevrismul de aorta, reprezentand 80% din anevrismele arterelor perifierice. Netratat poate duce la decesul pacientului sau amputatia membrului inferior.

Citeste mai mult...

Tratamentul CHIRURGICAL al
anevrismului de aorta abdominala

tratamentul chirurgical al anevrismului de aorta

Tratamentul chirurgical pentru anevrismul de aorta consta in deschiderea cavitatii abdominale printr-o incizie longitudinala pe mijlocul abdomenului sau o incizie oblica pe partea stanga a abdomenului (cale retroperitoneala), ajungerea la nivelul anevrismului de aorta, rezectia totala sau partiala a sa si inlocuirea portiunii de aorta rezecata cu un tub din material sintetic (graft de Dacron) care este suturat la ambele capete de aorta sanatoasa, restabilindu-se astfel fluxul sangvin.


Anumite studii scot inevidenta faptul ca abordul retroperitoneal ar determina o reactie inflamatorie mai scazuta din partea organismului decat abordul transperitoneal prin deschiderea cavitatii abdominale.


Operatia se desfasoara sub anestezie generala cu intubatie orotraheala si poate dura in medie intre 3 si 6 ore.


Exista posibilitatea ca in timpul operatiei si imediat dupa operatie sa fie necesara administrarea de sange si produsi de sange.


Dupa operatie pacientul va sta in terapie intensiva intre 1 si 3 zile, pana cand toate functiile vitale vor fi stabile, iar dupa 7 zile va putea parasi spitalul.


Mortalitatea perioperatorie in cazul operatiilor pentru anevrisme de aorta abdominala intacte (nerupte) poate varia intre 1 si 5% in timp ce tratamentul chirurgical al anevrismelor de aorta abdominala rupte poate avea o mortalitate ce variaza intre 50-90%. De aceea depistarea si tratarea anevrismului de aorta abdominala inainte de a se rupe ofera premisele unui tratament cu cele mai bune rezultate.

Dr. Rafael Halpern
Contact
Dr. Rafael Halpern
Programare
Consultatie si
Operatii
Chirurgie Vasculara
Dr. Rafael Halpern
Copyright 2018 Rafael Halpern